Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
ABD, Google’ın Chrome’u satması gerektiğini söyledi
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ABD Adalet Bakanlığı çevrimiçi aramalarda rekabetin sağlanması için Google'ın Chrome'u elden çıkarması gerektiğini söyledi.
SPK’dan para piyasası fonlarına yeni DİBS şartı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yatırım fonlarına ilişkin rehberde yaptığı değişikliklerde para piyasası fonlarının portföyünün asgari…
İş Bankası Genel Müdürü Aran’ın sıkı politikanın bitişine dair öngörüsü
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Antalya’da, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne…